Okulumuzda Akademik Takip Komisyonu Oluşturuldu

Okulumuzda Akademik Takip Komisyonu Oluşturuldu

30.03.2023 75

Okulumuzda ölçme değerlendirme faaliyetlerinin daha verimli ve öğrencilerin akademik gelişmelerini daha yakından takip etmek amacıyla akademik takip komisyonu kurulmuştur.

LGS sınavına katılacak öğrenciler başta olmak üzere öğrenciler gruplara ayrılmış, her gruba bir öğretmen liderliğinde akademik koçluk uygulamaları yapılmıştır. Bu faaliyetler her bir öğrencinin gelişiminin izlenmesi açısından kolaylık sağlamıştır. Böylece branş öğretmenleri öğrencinin bireysel gelişimini ve akademik eksikliklerinin tespiti daha verimli hale gelmiştir. Ayrıca LGS öğrencilerinin sınava hazırlanmasında rutin olarak deneme sınavı takvimi komisyon tarafından belirlenmiş olup iki haftada bir genel lgs denemeleri uygulanmıştır.

Bunun yanı sıra Konya ödm sistemi üzerinden yapılan ilçe ve il geneli sınavlar, okulumuz öğrencilerinin internet imkânı kısıtlı olduğundan yüz yüze yapılmıştır. Bu yapılan denemelerin ayrıntılı sonuçları her hafta akademik takip komisyonu tarafından değerlendirilip her bir öğrencinin gelişiminin artması için faaliyetler planlanıp, uygulamaya konulmuştur.

Tüm bu faaliyetlerimizi değerlendirdiğimizde akademik başarının yakından takibi ölçme ve değerlendirme açısından öğretmenlerimize kolaylık sağlamış, akademik takip komisyonunun önderliğinde planlı ve verimli çalışmalar ortaya konmuştur.


30-03-202330-03-2023