Okulumuz Öğretmenleri Tarafından Alan Bazlı Öğretim Programının İncelenmesi

Okulumuz Öğretmenleri Tarafından Alan Bazlı Öğretim Programının İncelenmesi

30.03.2023 70

Kalite Takip Sistemi öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanı gelişim programı kapsamında zümre başkanları liderliğinde öğretim programları incelenmiştir.

 

Arapça: Sınıf seviyesine göre yetersizlikleri görülen öğrenciler için ikinci yarıyılın ilk ayı içinde sınıf veya branş öğretmenleri, okul rehber öğretmenleri, okul yönetimi ve öğrenci velilerince öğrencinin, okulun ve çevrenin durumuna göre tedbirler alınmasına karar verildi.

Fen Bilimleri: Ders Araç gereçlerinin titizlikle bakılarak bu araç ve gereçlerden maksimum ölçüde yararlanılması kararlaştırıldı. Fen Bilimleri dersinin mümkün olduğunca deneylerle işlenmesi gerektiği, bilgisayar destekli eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiği belirtildi.

İngilizce: Proje verildikleri dönem içerisinde değerlendirilmesi, öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin tespit edilerek sınıf öğretmenleriyle iş birliği içerisinde çözüm yolları bulunması kararlaştırıldı. BEP ile ders planlarının hazırlanması için okul rehber öğretmeninden ve sınıf öğretmeninden yardım alınması, dili kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla gerekli uygulama, alıştırma ve çalışmaların sıklıkla yapılmasına karar verildi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Diğer zümre ve branş öğretmenleri ile iş birliği yapılmasına, Kur'an-ı Kerim dersinin işlenmesinde faydalanmak üzere EBA ortak hazırlanan öğretim materyallerinin kullanılmasına Mesleki ve kültürel yarışmalara katılım noktasında hareket edilmesine, dağıtılan kaynakların öğrencilerin çözmeleri konusunda takipçi olunması kararlaştırıldı.

Matematik: Öğrencilere DYK Kursu düzenlenmesine, programlı ders çalışma yönünde bilgiler verilmesi, uygulamalar alıştırmalar ile konunun pekiştirilmesi öğrenci veli diyalogunun geliştirilmesi ve etkili kullanılması konusunda karar verildi.

Türkçe: Öğrencilerin okuma seviyelerinin çok düşük olduğu, okuduğunu anlamayan çocuklarla ders işlemenin zor olduğu belirtildi. Öğrencilerin okumalarını düzeltmek için haftada bir gün okuma saati düzenlenmesine, okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilerek sınıf öğretmenlerinden yardım alınmasına okul kütüphanesinden yararlanılmasına karar verildi.

Beden Eğitimi ve Spor: İş güvenliğinin alınmasına ders içi ve ders dışı etkinlerde öncelikle güvenlik düzenlemelerine dikkat edilmesine öğrencilerin ve dersin işlenmesine engel olabilecek, iş güvenliğini olumsuz etkileyebilecek unsurların okul idaresi ile iş birliği içeresinde ortadan kaldırılması ve düzenlenmesine karar verildi.

Müzik:2.dönem başarıyı artırmak için seviyelerine uygun şarkılar seçilip öğrenci ilgi ve isteklerinin artırılması gerektiği yetenekli öğrencilerin özel günlerdeki etkinliklere katılıp aktif hale gelmelerine karar verildi.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım: Öğrencilerin bilinçli bir bilgisayar kullanıcısı olması sağlığa etkileri açısından bilgili olması yönünden gayret gösterilmesine, okul bazında sınavların ortak veya yazılı uygulama olarak karar verilmesine karar verildi.

Teknoloji Tasarım: Uygulama sınıflarında ders yaparken diğer yarısının sınıflarda ders işlemesine daha sonra mevcut koşullar göz önüne alınarak 2. bir uygulama sınıfı oluşturma yoluna gidilmesine karar verildi.

Sosyal Bilgiler: Eğitimin görselleştirilmesi ve bilgilerin daha kalıcı olması için okul imkanları dahilinde ET, EBA projeksiyon vs kullanılmasına karar verildi.


30-03-202330-03-2023